Bbq met slagerij jos

Lokaal ambacht

Dé specialiteit van slagerij Jos?

Dat ene specifieke stukje vlees of die bereiding die je absoluut geproefd moet hebben? Die bestaat niet. Bij Slagerij Jos is alles even smakelijk en vers. Je rijdt om voor het ruime assortiment van pure, huisgemaakte of bereide kwaliteitsproducten.

Hoe dat kan?

Slagerij Jos schrijft sinds 1998 een heel lokaal verhaal. Jos Van Snick, oprichter en chef-beenhouwer, weet exact wat hij verkoopt. Opgegroeid op boerderij Hof Eendenplas in Meerbeke nam hij het bedrijf van zijn ouders over. Vanaf dan is Hof Eendenplas de exclusieve leverancier voor Slagerij Jos. Op de akkers rond de hoeve teelt hij de gewassen die tot voer voor de eigen Belgisch Witblauw runderen worden verwerkt. Jos waakt over de samenstelling van het menu van de runderen.

Niet alleen een goede voeding maar ook de andere aspecten van dierenwelzijn staan centraal op Hof Eendenplas. Jos garandeert er zijn runderen een degelijke en propere huisvesting, optimale verzorging en hij monitort voortdurend hun gezondheid. Wanneer de dieren slachtrijp zijn, brengt hij ze zelf naar het slachthuis. Dat doet hij op de meest rustige momenten zodat stress voor de dieren zoveel mogelijk vermeden wordt. Met deze aanpak sluit Jos mogelijke tussenpersonen uit die de kwaliteit van het vlees kunnen beïnvloeden.

Slagerij jos. Jos voert zijn koeien
Slagerij jos. Jos in de keuken

Open keuken

Slagerij Jos verwerkt dus alleen vlees waarop tijdens het hele proces kwaliteitscontroles worden uitgevoerd. Reken daar nog eens bij dat zo goed als alles uit het aanbod door Jos of zijn team van ongeveer 20 medewerkers wordt gemaakt.

Slagerij jos. Jos heeft een paar smaakmakers

Een paar smaakmakers?

Vers vlees zoals côte à l'os en rumsteak, stoofvlees en andere bereidingen, worsten, hamburgers, brochettes, gehakt, préparé, kippenwit, kalfsworst, patés, hespen, filet d'anvers, gerookt spek, varkensgebraad... Slagerij Jos bestelt ze niet in de groothandel maar versnijdt of bereidt ze in de open keuken. Zo proef je niet alleen kwaliteit, je ziet ze ook.

Slagerij jos. Jos staat bij zijn koeien

Om de lokale aanpak te onderstrepen maakt Slagerij Jos ook gebruik van authentieke Ninoofse recepten. Al gehoord van de pensen gemaakt volgens het originele recept van voormalige slager Rik? Je bestelt dit unieke lokale product enkel bij Slagerij Jos.

Essentieel voor Jos is dat hij weet wat jij eet. En hij weet ook dat het smaakt!